torsdag 28. april 2016

preEuRegMe

Nina og Sarika deltok i år på både Pre-EuRegMe og EuRegMe. Using Simulation Games on Human Rights, SCORP sin workshop ga Nina mersmak på leker med alvorlige og omdiskuterte temaer, mens Sarika ble inspirert av Preventive Medicine, SCOPH sin workshop. 

SCORP leverte en fabelaktig interaktiv og skremmende virklig workshop som fokuserte på brudd på menneskerettighetene, diskriminering av folkeslag og flyktningekrisen vi står overfor i dag. Vi ble trent opp i forskjellige teater metoder for å bli godt kjent med hverandre og for å bli komfortable nok til å utføre diverse leker. Ved å bruke simulation games får man muligheten til å “gå en mil i en annen persons sko”. F.eks så fikk vi oppleve hvor vanskelig og hvor farlig det er å være en flyktning på vei inn i Europa gjennom å ta forskjellige valg i spillet som ledet til hjerteskjærende situasjoner. Vi fikk oppleve hvor frustrerende det er å ikke bli hørt, verdsatt som et menneske og hvor korrupt systemet er.
Vi utførte mange forskjellige simulation games i løpet av dagene og i tillegg, så fikk vi muligheten til å lage og utføre vår egen på de andre deltakerne og trenerene. Dette er definitivt en lærdom jeg tar med meg hjem og som jeg ser fram til å teste på folk hjemme i norge.
SCOPH sin forebyggende helse workshop ga sine deltagere en grundig innføring i forebyggende tiltak helsevesenet og samfunnet bør utføre. Vi lærte raskt hvordan helsefremmende allmenndannelse og universell helse dekning er sterkt tilknyttet til forebyggende helse. Vi lærte også hvordan vi i helsevesenet kan bidra til å ivareta dette igjennom god pasient-lege-interaksjon på ulike nivåer som samsvarer med fysisk, seksuell og psykisk forebyggende helse. Igjennom diskusjon mellom deltagerne fra Italia, Tyrkia, Tyskland, Algerie, Malta, Nederland, Østerrike og Norge kom det fort fram at det er svært store ulikheter mellom det fungerende helsevesenet i de ulike europeiske landene og deres meninger omhandlende dette. Vi hadde også diverse "simulation games" som gikk ut på at ressurssterke samfunn kun ble sterkere ved å stimulere svakere samfunn. Det ble veldig klart at dersom man ønsker å endre et helsesystem og ivareta forebyggende tiltak, må man endre infrastrukturen både på nasjonalt og internasjonalt basis. SCOPH sin forebyggende helse workshop har vært en unik måte å lære om forebyggende helse på og det anbefales på det sterkeste å delta om man får mulighet til det I fremtiden.
Ikke nok med at vi har lært kjempe mye under Pre-EuRegMe sine sessions, så har vi også hatt det utrolig koselig og morsomt under det sosiale programmet som innebar blant annet en treasure hunt hvor vi løp rundt i Kastoria sine gater og en karaoke kveld hvor vi ble matchet med en annen og sang sammen.

- Nina og Sarika

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar