fredag 5. august 2016

Contracts Fair!

Et årlig marked arrangeres under august møtet til IFMSA. Dette markedet brukes av medlemslandene for å skrive utvekslingskontrakter.

Utvekslingen kan enten være av bilateral eller unilateral karakter. Er det en bilateral avtale reiser det en student fra Nmf til vertslandet og Nmf mottar en student fra vertslandet. De fleste av Nmf sine avtaler er av denne typen. Vi har også mulighet til å skrive noen unilaterale avtaler hvor det er kun én student som reiser på utveksling. Nmf skriver kun unilaterale avtaler hvor det er vi som sender en student på utveksling.

Tradisjonelt var Contracts Fair stedet hvor man forhandlet alle avtalene. Tidligere var derfor markedet preget av stress, kaos og lyd. Sammen med internettet har forhandlingene startet tidligere og nå er det den formelle bindene avtalen som skjer under Contracts Fair. Den er likevel fortsatt preget av lyd, besluttsomhet og effektivitet.

Store utvekslingsland som Tyrkia og Italia skriver rundt 500 avtaler hver og opplever nok et mye høyere stressnivå under Contracts Fair enn det vi gjør. Mange av avtalene våre var i år avtalt på forhånd, så tempoet var ganske behagelig for vår del.

I år hadde Nmf bestemt seg for at vi kunne klare å ta imot 26 studenter på klinisk og 14 studenter på forskningsutveksling i Norge. Det betyr at vi hadde mulighet til å skrive 40 bilaterale utvekslingsavtaler til sammen. Dette gjorde vi. I tillegg skrev vi 11 unilaterale avtaler.

Under Contracts Fair er det tradisjon for utveksling av souvernirer mellom landene. Hvert land får tildelt et bord og dette bordet prydes etter landets ønske. Det er flagg, nasjonale godbiter, buttons, klistremerker etc. Vi gikk fra Contracts Fair med et stappfullt handlenett.

Contracts Fair er en tradisjonell del av IFMSAs augustmøte og er veldig gøy å oppleve. Det er utrolig kult at man klarer å organisere så mye som 11 000 utvekslinger hvert år på dette markedet.

- Tonje Reitan Forbregd



Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar