onsdag 2. mars 2016

I dag begynner generalforsamling i den internasjonale føderasjonen av medisinstudentforeninger! IFMSA anerkjennes av blant annet FN og Verdens Helseorganisasjon som verdens medisinstudenters stemme. Nmf er her for å påvirke hva IFMSA skal mene og jobbe for!

Norsk medisinstudentforening (Nmf) deltar med 11 delegater til Marsmøtet i The International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSA). Para
llelt med generalforsamlingen avholdes møter i IFMSAs komiteer, hvor våre delegater deltar i diskusjoner om grunnutdanning, global helse, menneskerettigheter, folkehelse og IFMSAs utvekslingsnettverk.

Utveksling
Nmf organiserer sin sommerutveksling gjennom IFMSA. Under marsmøtet jobber våre utvekslingsansvarlige med å promotere utveksling til Norge for andre lands medisinstudenter – for at disse landene skal være interesserte i å signere utvekslingsavtaler med oss til høsten. Dessuten jobbes det iherdig med å sørge for akademisk kvalitet i utvekslingen, et ledd i målet mot at utveksling igjennom IFMSA og Nmf skal kunne gi studiepoeng.

Arbeidskomiteer i IFMSA
Fra deltakelse i møtene til komiteene henter Nmfs delegater med seg ny kunnskap og inspirasjon til sitt arbeid i Nmf. Dessuten er de med på å utvikle arbeidet i komiteene i IFMSA. Målet er at IFMSA skal jobbe med temaer som er av interesse for medisinstudenter over hele verden – og dette er deltakerne fra Norge med på å påvirke. De norske medisinstudentene har anledning til å fortsette med spennende arbeid innenfor IFMSAs komiteer – på lokalt, regionalt eller internasjonalt nivå!

Presentasjon av Nmfs aktiviteter i IFMSA
Folkehelseuka i Trondheim er trukket ut som 1 av 10 prosjekter i alle IFMSAs medlemsland som får presentere seg foran dommere og publikum under møtet! Vi heier på Folkehelseuka, og håper den blir valgt som en av de tre vinnerne av Rex Crossly awards.
Forøvrig skal vi vise frem Helsehjelp for alle, MedHum og Klima=Helse på Nmfs prosjektstand. Her kan vi få spennende innspill fra andre som jobber med liknende ting. I tillegg har vi en gylden mulighet til å la oss inspirere av hva slags prosjekter og aktiviteter som drives i andre land.

Medisinstudenters stemme
Under generalforsamlingen skal medlemsorganisasjonene stemme over blant annet IFMSAs politikk. IFMSA har 124 medlemsorganisasjoner fra 116 land, og er anerkjent av FN og Verdens Helseorganisasjon som verdens medisinstudenters stemme.  Totalt representerer organisasjonen 1,3 millioner medisinstudenter, og er med dette verdens største studentorganisasjon. Nmf er med på å påvirke hva IFMSA, på vegne av hele verdens medisinstudenter, mener. Det betyr at norske medisinstudenters stemme høres, både i diskusjonene og i avstemningene.

Generalforsamlingen i Malta har om lag 1400 deltakere fra hele verden!


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar