søndag 13. mars 2016

SCORE og SCOPE session

Norsk medisinstudenforeninges (Nmfs) forskningsutveksling foregår gjennom International Federation of Medical Students’ Associations (IFMSAs) Standing Committee On Research Exchange (SCORE). Katja deltok på SCORE sessions i løpet av General Assembly (GA).  

I løpet av SCORE møtene har flere ting relatert til forskningsutvekslingen blitt diskutert. Den første dagen snakket vi om hvordan global helse er relatert til forskningsutveksling.

  • Hvilke utfordringer finner man i forskningsutvekslingen relatert til global helse?
  • Hvordan kan man implementere global helse inn i forskningsutvekslingen?  

Global helse bør være en viktig del av utvekslingen, og bør derfor inkluderes sammen med kulturforståelse både i treningen før utreise og etter ankomst i mottakerlandet. Treningen i mottakerlandet bør inkludere informasjon om helsevesenet, folkehelse og aktuelle utfordringer relatert til helse i mottakerlandet.

Første del av dag 2 gikk med til valg og avstemning av forskrifter innenfor SCORE. Katja har aldri tatt del i en slik prosess før, så hun synes det var litt skummelt, men mest gøy! Resten av dagen ble brukt til å diskutere hvordan vi kan jobbe for at forskningsutvekslingen blir enda mer attraktiv for både studenter og forskere. Hvorfor skal en norsk forsker ville ta imot en utenlandsk student i kun 4 uker? Hva kan forskeren oppnå? Flere punkter ble satt opp og vi vil fortsette å jobbe med dette i arbeidsgrupper. For oss i Nmf er det spesielt aktuelt å tenke på hvordan vi kan promotere forskningsutveksling gjennom SCORE med tanke på at norske medisinstudenter også har tilbud om forskerlinjen og utveksling gjennom fakultetene.

Under dag 4 hadde SCORE en joint session sammen med SCOME (Standing Committee On Medical Education). Hensikten med dette var å diskutere hvorfor forskning er viktig for leger, og hvordan et samarbeid mellom SCORE og SCOME kunne føre til at det ble mer fokus på forskning i medisinutdanningen.  

IFMSA har også klinisk utveksling som foregår gjennom SCOPE (Standing Committee On Professional Exchange). SCORE og SCOPE arrangerte en exchange fair sammen. Hensikten med dette var å vise de andre deltagerne på GA hva de ulike landene tilbyr av utveksling, og å gi de utvekslingsansvarlige fra hvert land en mulighet til å snakke sammen. Eventen var en suksess! Vi hadde med masse Smash sjokolade som ble en stor hit. Nederland ble så glade i sjokoladen at de tok med seg en hel pakke til bordet sitt!


Etter å deltatt på 4 dager med SCORE session var Katja overrasket over hvor ”åpen” SCORE-familien var, og hvor lett det var å føle seg velkommen. Det å delta på GA og SCORE sessions har vært en veldig positiv opplevelse.



-Katja :)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar