fredag 11. mars 2016

Rex Crossley Award

Rex Crossley Award er en pris som deles ut på IFMSA sine generalforsamlinger hvert år. Prisen har fått navn etter en av grunnleggerne og den første presidenten av IFMSA.

Rex Crossley Award anerkjenner ulike aktiviteter som bidrar til å gjøre en forskjell i samfunnet. Alle prosjekter og aktiviteter i ulike medlemsland oppfordres til å søke.

I år valgte vi å søke om å få presentere Folkehelseuka Trondheim, et samarbeidsprosjekt mellom medisin- og psykologstudenter i Trondheim. Folkehelseuka ønsker å skape bedre forståelse og samarbeid mellom disse to profesjonene, noe som forhåpentligvis vil føre til at pasienter i fremtiden får bedre behandling.

Det var totalt 47 søknader til Rex Crossley Award i år, men bare 10 får presentere sitt prosjekt på generalforsamlingen. Vi var så heldig å bli plukket ut som en av de ti, og Miriam fikk æren av å holde foredraget! Andre prosjekter som ble valgt ut var blant annet YEAH Rwanda som driver med seksualundervisning, Little Doctors in Action som lærer opp barneskoleelever til å ta vare på hverandres helse og Kick Ebola out som driver med folkeopplysning om og forebygging av Ebola.

Å få stå på scenen og fortelle om Folkehelseuka Trondheim var en utrolig spennende, gøy og litt skummel opplevelse. Presentasjonen gikk kjempefint og det var mange som kom bort i etterkant og ville vite mer om prosjektet.

Vi vant dessverre ikke Rex Crossley Award (denne gangen), men bare det å få anledning til å fortelle medisinstudenter fra alle verdens land om et av våre prosjekter i Norge var en stor ære og en kjempeopplevelse!

- Miriam :)

Ps. Her kan du lese mer om Folkehelseuka og like siden vår! Folkehelseuka Trondheim

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar